AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Viaţa ca un update

Viaţa ca un update

30 august 2021

Dacă aţi încercat vreodată să cartografiaţi viaţa corporatistă, sau să o rezumaţi la un singur cuvânt care să o poată prinde cu un ac, ca pe un fluture în insectar, acel cuvânt capabil să redea chintesenţa pură a lui nine-to-five, ei bine, nu mai căutaţi. Cuvântul de ordine care ne ritmează viaţa în corporaţie este „update-ul”.

 

Totul se învârte în jurul lui. „Ai auzit ultimele update-uri?” sau „Ce update-uri ai?”, iată întrebările pe care le auzim zilnic, replicile filmului nostru corporatist, scrise de un scenarist nu foarte talentat.

 

Ne învârtim în jurul update-ului de parcă ar fi un axis mundi, axa lumii noastre care ne ţine la un loc toată iluzia de muncă semnificativă.

 

Ne începem ziua cu acele daily meetings în care cerem update-uri echipei despre ce a făcut fiecare coleg în ziua precedentă. Apoi mergem la laptop şi deschidem un excel, word sau google sheet în care scriem update-uri despre proiectele pe care lucrăm. Nu după mult timp primim reminder de la Outlook că trebuie să mergem în şedinţe cu şefii noştri în care vom prezenta ultimele update-uri. Iar pentru clienţi, sau cei care nu au putut participa la şedinţă, vom trimite emailuri informative ce vor conţine update-urile zilnice sau săptămânale.

 

În pauze discutăm cu colegii despre update-uri de tot felul: cine şi-a dat demisia, cine intră în concediu de maternitate, cine a avut deja evaluarea anuală şi este foarte nemulţumit, cine a zis că anul ăsta nu se ţine team buildingul, şi cine a reuşit să o combine pe HR-ista aia blondă.

 

Pentru că da, în corporaţie nu se bârfeşte niciodată, în corporaţie se dau întotdeauna update-uri.

Alte articole