AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Puterea covrigului

Puterea covrigului

17 iulie 2021

Nu întâmplător covrigăriile au nume de apostoli – Petru, Paul, Luca, Ioan – şi asta pentru că la fel ca sfinţii, şi covrigii fac minuni. Fără mir şi tămâie, ci cu sare, seminţe sau susan, minunile la un leu cincizeci nu doar satură pântecele corporatiştilor flămânzi, dar îi ajută să avanseze şi în carieră. Deja simt o undă de reticenţă din partea ta, în timp ce îţi dai ochii peste cap. Cum să mă ajute, frate, un covrig? Dar mă explic imediat, şi îţi vei da seama că te-ai pripit cu judecata.

La orice meeting sau call pe care îl ai după ora 13, du-te cu minimum 2 covrigi la tine. Salută pe toată lumea molfăind un covrig, să te asiguri astfel că te văd toţi cu arsenalul de împletituri la tine. După ce ai făcut contact vizual cu toţi de la masă, oferă-le şi o explicaţie: „scuze guys, dar nu am reuşit să mănânc de prânz şi asta e singura ocazie să înfulec şi eu ceva; tot în meetinguri de azi dimineată, dar n-am vrut să ratez întâlnirea asta”.

Aici intervine puterea covrigului, care dintr-o dată te face în ochii colegilor să pari drept persoana aia mereu ocupată, dar extrem de dedicată, care dă tot timpul 110% şi nici măcar timp de o pauză de masă nu are. Vei putea rapid să citeşti în ochii lor sentimentul de vinovăţie pentru cele două feluri pe care le-au avut la meniul zilei, mâncat pe îndelete la cantină. Pe cei care au luat şi desert îi vei recunoaşte şi mai uşor, pentru că nu vor ridica ochii din podea câteva momente bune.

Covrigul, care orice lucru sfânt, emană şi o aură de intangibilitate, un fel de scut de la Deveselu care te fereşte de întrebările adresate în mod direct. Când cel care moderează şedinţa pune o întrebare, se va simţi prost să te fixeze tocmai pe tine cu privirea în aşteptarea unui răspuns. Molfăiala îţi dă o scuză perfectă pentru a nu te omorî cu participarea la şedinţă, pentru că atâta timp cât dai din fălci, şi dai aprobator din cap, nimeni nu o să îţi ceară mai mult. Să nu uităm că nici pauză de masă nu ai avut, acum ar fi culmea nici măcar nişte covrigi să nu te lase să mănânci.

Rolul confortabil de spectator oferit de covrig, de suporter de peluză care chibiţează de pe margine, este absolut minunat. E adevărat că trebuie să duci tu pâinea, dar circul îl oferă alţii.

 

Alte articole