AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Pluralul de şantier

Pluralul de şantier

29 mai 2021

Dacă ai fost vreodată în situaţia de a spune cuiva ce să facă, însă nu ai vrut sa pari autoritar, superior, arogant, sau şefuţul ăla al dracului pe care nu îl mai cheamă nimeni la ţigară, ai observat că e destul de greu să găseşti tonul şi cuvintele potrivite. Asul pe care în astfel de situaţii e bine să îl scoţi din mâneca ta de corporatist este pluralul de şantier.

Englezii îi spun „the royal we”, însă, pentru noi românii, formula de „plural de şantier” pare mai potrivită, chiar dacă îţi inspiră un iz de transpiraţie şi un damf de parizer amestecat cu bere la pet. „Dorele, crezi că reuşim să turnăm si noi betonul ăla?” sau „Terminăm azi de încărcat molozul ăsta în basculă?”, uite doar două exemple de plural de şantier, când inginerul care se interesează de starea unei lucrări îl întreabă pe salahor, dar o face incluzându-se şi pe el în treabă, deşi ştie bine că el nu va face prea curând bătături de la lopată.

Acum că avem analogia clară şi bine definită, de-a dreptul cimentată, şi am înlocuit deja în minte şantierul cu a noastră dragă corporaţie, nu ne mai rămâne decât să ne vârâm şi noi în treabă, ca fier-betonul în planşeu. Şi cum facem asta? Foarte simplu: când se apropie termenul de livrare vom merge înspre echipa care implementează proiectul întrebându-i dacă „suntem încrezători că putem respecta deadline-ul?” Sau cu o zi înainte de întâlnirea cu clientul ne vom întreba colegii „cum stăm cu prezentarea?” Când lucrurile devin tensionate vom apostrofa părinteşte zicând „haideţi să nu o dăm de gard!” cu toate că habar n-avem unde e gardul sau din câte scânduri e făcut.

Extrem de miraculoase sunt puterile pluralului de şantier, această maşină care te teleportează cu viteza luminii,  în orice proiect şi în treaba oricui, cât ai zice „noi”.

Alte articole