AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Înjurături corporatiste camuflate

Înjurături corporatiste camuflate

10 iulie 2021

Any updates? – acest echivalent al claxonului în trafic, dar acel claxon scurt de genul „coaie, te mişti odată?”, nu ăla lung de tirist care îţi ia tot arborele genealogic la pomenit. Deşi pare o formulă amabilă, nu are nimic prietenos în ea, e genul de adresare pasiv-agresivă care lăsată încă 2 zile se transformă într-o flegmă pe parbriz. Un fel de drojdie de pe fundul butoiului de la care n-ai nimic pe moment, dar îţi dă o mahmureală groaznică a doua zi.

Kind reminder  – încă nu e claxonul lung de tirist care-i face să sughită pe toţi din neam, momentan suntem în zona înjurăturilor fără carne, jucăm pe vegetarian: „eşti varză bă, răspunde o dată”;” dă-te-n spanac, aveam nevoie de un răspuns de la tine încă de ieri”; „ceapa mă-tii, care nu poţi răspunde în timp util”.

Sper că mailul meu te găseşte bine – respect pentru acea minte psihopată care a putut să injecteze într-o adresare ce mimează grija şi compasiunea un sincer „Băh, trăi-ţi-ar familia, tu mai lucrezi la noi?”  

Adaug la cc câţiva colegi pentru vizibilitate – Tot un cal troian care sub masca grijei faţă de colegi, adună de fapt galerie pentru runda următoare a păruielii:„Ţi-ai dat foc la valiză, fraiere. Ţi-am tot zis, dar tu, nu şi nu. Poftim, acum să vadă şi alţii cât eşti de prost, că deja nici nu îmi mai e milă de tine”

Aşa cum spuneam în mailul anterior – dacă vrei să faci pe cineva prost, însă fără să te dedai la grobianisme şi pus poale în cap, cam asta e varianta clasică. În plus, transmiţi şi un mesaj elegant care încurajează lectura şi suţine cititul.

Te rog să mă corectezi dacă greşesc – de folosit când ai de a face cu cineva care a început să latre la gard şi trebuie pus rapid cu botul pe labe, până nu zgândără şi pe alţii şi îi azmute să rupă lanţul. Pentru un efect sporit, se poate combina cu invocarea unui mail anterior şi/sau adăugarea unor colegi la cc. Dacă te simţi călcat rău pe coadă, poţi să îl adaugi chiar pe şefu-so, un fel de „ia şi tu ce face ăsta mic al tău. Vezi ce zice că îmi vine pe stânga”

Mulţumesc anticipat – „asta trebuie făcut, şi am decis în avans că tu o vei face. Marş la lucru!”

Daca mai e nevoie de detalii suplimentare le pot oferi cu drag – Urechile mai versate pot să sesize şi un „bă pulică” mut, chiar la început propoziţiei. Ce vrei de fapt să transmiţi cu replica asta e ceva apropiat de: „mi-am răpit din timpul meu preţios ca să îţi explic nişte lucruri pe care sincer mă mir că nu le ştii, dar fie, nu vreau să te judec. Dar acum nu mai întinde coarda. Pricepe şi tu aluzia, spune mersi pentru mărunţişul pe care ţi l-am dat si hai, du-te cântă la altă masă”

Pentru a seta corect orizontul de aşteptare – ciuleşte urechile la mine şi beleşte ochii ca să nu beleşti mai târziu altceva. Îţi spun de acum ce NU o să se întâmple

Cum putem să evităm situaţia asta pe viitor? – Doar un naiv ar crede că e o întrebare deschisă, care invită la un brainstorming. Nici vorbă. E varianta corporatistă a lui „dacă te mai prind că faci vreodată aşa ceva îţi rup picioarele. Dau 500 de euro la nişte băieţi din republica moldova şi te frăgezesc ca pe sniţele. Şi o sa reţin banii ăia din salariul tău, fraiere”

Alte articole