AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Ce să scrii colegilor în e-mailul de rămas bun

Drama unui project manager care nu poate deveni whistleblower pentru că nu ştie nimic

23 octombrie 2021

Andrei Beleanu este Project Manager din 2012 la compania StarTech şi, la fel ca numele firmei la care lucrează, şi el este vai steaua lui. Şi asta pentru că de ani de zile trăieşte o dramă continuă: „Tot timpul am fost fascinat de personaje precum Edward Snowden de la NSA, sau Christopher Wylie de la Cambridge Analytica. Înfăşuraţi în aura lor de mister, dezvăluirile pe care le fac oamenii ăştia despre companiile la care lucrează şochează o lume întreagă” ne-a mărturisit Andrei cu admiraţie.

Aşa că a încolţit şi în el dorinţa de a deveni whistleblower, dorinţă care între timp i-a acaparat întreaga viaţă. Andrei consideră că asta ar fi cea mai mare realizare a sa, însă singurul lucru care îl împiedică să-şi atingă obiectivul este că fiind Project Manager, Andrei nu ştie nimic.

O lipsă acută de informaţii stă între Andrei şi visul lui de-o viaţă. Habar nu are despre proiectele companiei sale, nu ştie niciun detaliu despre clienţi, iar despre echipe interne, metrici şi alţi indicatori nu are rost să mai vorbim, că doar i-am răsuci cuţitul în rană. Se gândea la un moment dat chiar să schimbe jobul, dar degeabă, ne-a spus Andrei, că dacă merg tot ca project manager în altă companie, parcă văd că se va repeta aceeaşi poveste.

Obişnuit fiind să gândească outside the box, Andrei a făcut o mişcare pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de creativă. A hotărât să devină propiul său whistleblower şi să îşi dea singur în vileag incompetenţa şi mai ales cum a muşamalizat ani de zile acest lucru. Până acum a documentat cu minuţiozitate sute de pagini, susţinând afirmaţiile sale cu extrase din feedback-urile 360 adunate de-a lungul anilor de prin evaluările anuale.

Bucuria de a fi devenit în sfârşit un whistleblower nu poate fi descrisă în cuvinte, ne spune Andrei în ultimul său email, şi speră cu modestie că exemplul său va fi urmat şi de alţii. Haideţi că se poate!

Alte articole