AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Colegul care zice mereu că îşi dă demisia

Cum să spui “Nu” la job fără a spune “Nu”

07 februarie 2022

Multă vreme am crezut, vorba cântecului, că sorry seems to be the hardest word. Asta până când anii petrecuţi prin corporaţii ne-au arătat că de fapt cel mai greu cuvânt de spus este „Nu”. Nu unor taskuri fără sens, nu unui volum de muncă aberant, nu statului peste program, nu unui teambuilding care îţi mănâncă şi timpul din weekend. Să spui nu la locul de muncă e şi mai greu dacă ai o pornire spre a fi mereu pe placul tuturor şi a mulţumi pe toată lumea.

 

De asta e bine să ai un plan cu multe opţiuni despre cum să spui nu fără a spune de fapt nu.

 

Nu spune nimic. Uneori dacă nu răspunzi, şi doar te uiţi lung, s-ar putea ca cel care ţi-a cerut serviciul să se simtă atât de inconfortabil încât să nu mai zică şi a doua oară. O să îi dai un blue screen cinstit, şi o să înceapă să se întrebe dacă nu cumva a comis el o greşeală cerându-ţi asta.

 

Cere mai multă informaţie. Dacă totuşi revine cu a doua solicitare, cere cât mai multe detalii. În special cere informaţie despre care ştii că e imposibil de obţinut. De preferat informaţie care e absolut irelevantă pentru proiect, că de fapt tu vrei să îi trimiţi pe păşune cu vaca, nu să îi ajuţi să îşi facă şi mai solid cazul.

 

Întreabă-i dacă au avizele. Cere-le input-ul unei persoane la care ştii că le este imposibil de ajuns. Sau pentru extra puncte în jocul eschivei, poţi să soliciţi avizări de la ditamai lista de departamente: legal, GDPR, securitatea informaţiei, etc. Sau dacă vrei să îngropi definitiv subiectul, spune-le că înainte de a demara orice muncă şi de a investi efort în treaba asta e obligatoriu să se discute cu board-ul de acţionari, întrucât această iniţiativă are nevoie de undă verde de la ei. Mult succes în a stabili acea discuţie!

 

Programează-i pe semestrul viitor. Dacă totuşi reuşesc să revină cu tot ce le ceri, şi sunt un fel de Greuceanu sau Harap Alb ai corporaţiei, care trec de fiecare probă şi mănâncă jăratec, spune că va trebui să analizezi solicitarea, întrucât intră în conflict cu alte priorităţi pe care le ai acum pe ordinea de zi. Când o să-ţi ceară o dată, alege ceva din viitorul foarte foarte îndepărtat. Dacă e ceva urgent, sunt şanse mari să nu-şi permită să aştepte atât şi vor merge înspre altcineva.

 

Dă-le ceva la schimb care să le distragă atenţia. Dacă nicicum nu reuşeşti să îi abaţi din drumul lor, încearcă să le dai ceva la schimb. Asta o să te facă să pari generos, un adevărat coechipier, însă fără a accepta să faci tu. De exemplu: „O ştii pe Maria? Nu? Nici o problemă, uite, îi dau eu un email acum, te adaug şi pe tine la CC, şi o rugăm să ne ajute cu o opinie pe subiectul ăsta, ea are foarte multă expertiză”. Pare rezonabil să te consulţi cu cineva, nu?

Alte articole