AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Cum să expediezi meetingurile de care nu ai chef

Cum să expediezi meetingurile de care nu ai chef

24 iulie 2021

Cu cât urci mai sus pe scara corporatistă vei vedea că tot mai mult din timpul tău ţi-l vei petrece în şedinţe. Numărul de ore petrecut în şedinţe, în decursul unei zile, pare să fie direct proporţional cu vaga impresie de succes pe care pari să o ai la locul de muncă. La fel ca oamenii, şi şedinţele sunt de tot felul.

La unele din ele îţi vei dori să participi, de exemplu atunci când îţi convine audienţa şi ai vrea să te bagi şi tu puţin în seamă cu ei, să joci şi tu în liga lor, chiar dacă eşti în continuare pe banca de rezerve. Doar gândul că ai putea să dai un mesaj pe Teams sau Skype, chiar în timpul şedinţei, unuia dintre ei, la care de altfel nu ai fi avut intrare, te înfioară puţin, aşa-i? Un astfel de meeting e un bun prilej de discuţie la ţigară, când vei povesti că tocmai ai ieşit dintr-o şedinţă în care au fost toţi boşii ăia mari, hipopotamii, rinocerii şi elefanţii corporaţiei. Pentru tine e un bun capital de imagine, şi dă bine să arăţi că te învârţi şi tu prin cercurile alea.

Alteori vei vrea să participi la o şedinţă să mai înveţi şi tu ceva nou, mai ales dacă ţi se dă aşa pe tavă, la botul calului. Da, sunt tone de cursuri şi tutoriale pe tot felul de platforme, dar alea mănâncă timp, nene, mai bine cu pastile din astea mestecate gata şi puse direct pe limbă, pentru a fi rostogolite în alte şedinţe şi a arăta vasta ta cunoaştere.

Iar apoi sunt meetingurile de uzură, cele consumatoare de timp şi de nervi, de care vei vrea să fugi cât poţi, ca de neamurile sărace de la ţară. Pentru astea din urmă îţi dau 5 sfaturi:

  • Cu 5 minute înainte de şedinţă, dă un mesaj organizatorului în care să întrebi dacă este nevoie cu adevărat de acel meeting. Spune că eşti conştient de timpul limitat pe care îl are fiecare şi te întrebi dacă nu e mai util pentru companie să folosiţi altfel acel time slot. Când îi împovărezi în halul ăsta, se vor gândi de două ori dacă subiectul pe care îl aveau în minte chiar se ridică la anvergura pomenită de tine

  • Dacă nu se simt să dea un cancel de bun simţ şi joacă şi ei tare, atunci întârzie cam 20% din timpul alocat şedinţei. Spune că trebuie să finalizezi ceva ce nu suferă amânare şi vei dai şi tu join imediat după

  • După ce în sfârşit vei întra şi tu în şedintă, scuzăte pentru întârziere şi spune-le tuturor că ai un hard stop în 20 de minute. Astfel vor avea sentimentul că timpul tău este cu adevărat important şi fiecare minut contează, drept urmare vor trece direct la subiect, iar tu ai ieşirea asigurată.

  • Când se discută problema pentru care sa organizat şedinta, cere-le un exemplu. Apoi cere un exemplu mai specific. Mai cere câteva exemple pentru a putea evidenţia un tipar. Când în sfârşit vor rămâne fără exemple, propune să vă întâlniţi altă dată, când vor avea mai multe exemple

  • Trage în şedinţă o altă persoană pe care să o laşi în locul tău: „Cu Mihaela aţi discutat despre asta? Ea cum vede lucrurile? Hai săi dam un request to join” După ce intră Mihaela, mulţumeşte-i că şi-a găsit disponibilitate, fă un scurt rezumat a celor deja discutate, apoi pune-o în legatură cu organizatorul şedinţei. Scuză-te elegat şi spune-le că trebuie să intrii în alt call, dar dacă mai poţi ajuta cu altcevă să îţi lase un mesaj offline. Cu drag !

 

Alte articole