AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Cum creşte o şedinţă mare

Cum creşte o şedinţă mare

31 iulie 2021

Pentru noi, corporatiştii, partea cea mai dureroasă a Outlook-ului nu o reprezintă inboxul, căci cu zecile de mailuri zilnice am învăţat să trăim. Tristeţea adevărată vine din zona calendarului. Căsuţele alea colorate, lipite unele de altele ca zalele unui lanţ din cauza cărora abia croşetăm o ţigară sau o golire de vezică. Dar cum am ajuns aici? Unde am greşit, la ce nu am fost atenţi de am ajuns să avem calendarul mai plin decât Sala Palatului la un concert de-al lui Fuego?

Un bătrân corporatist, întâlnit cândva într-un pub, mi-a povestit în schimbul unui pahar cu whisky despre cum se face o şedinţă mare şi cum să mă feresc de a-i da lumină şi apă:

 

  • Sămânţa de şedinţă: e acel mesaj pe Teams, Skype sau Slack care începe cu: „Ai un minut?”, „Busy?” sau „Quick question”. Să nu te pună păcatul să le deschizi! Aruncă înainte o privire în zona de preview a mesajului, şi amână darea cu seen cât poţi de mult. Astfel, şi dacă vei fi acostat în drum spre cafea sau toaletă cu replici de genul ”ahh, super, chiar omul pe care îl căutam. Ai văzut că ţi-am scris?” vei putea să treci orice test poligraf când vei face pe prostul întrebând despre ce mesaj e vorba

  • Răsadul de şedinţă: e ca atunci când cumperi de la Ikea flori în ghiveci, deja înflorite, şi doar le muţi pe pervazul geamului tău. Mai exact, asta se întâmplă la finalul unui meeting, când se trezeşte unul să îţi ceară să mai rămâi câteva minute. Esenţialul aici este ca la primul „spor şi zi faină tuturor” să te şi faci nevăzut, ca un ninja într-un nor de fum. Nu te lăsa răsădit!

  • Vlăstarul de şedinţă: e încă mic, programat doar pentru 15 minute, şi are nume inofensiv drept „quick sync”, „check-in”, „pulse check”, „huddle”.  Ohh, ce drăguţ sună huddle, aşa-i? Dar hai să nu ne îmbătăm cu apă rece, deja apare în calendar, cu dată şi oră, şi fără să observe nimeni vă începe să prindă rădăcini

  • Şedinţa ajunsă la maturitate: o clipă de neatenţie şi deja ajungi să dai accept la cel mai hidos tip de meeting: cel recurent. Daily, biweekly sau weekly, aceşti stejari corporatişti ale căror rădăcini îţi sugrumă calendarul şi ziua. Singura parte bună e că au o coroană bogată şi poţi învăţa să stai la umbra lor fără să bage nimeni de seamă.

 

Alte articole