AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Cum calculezi coeficientul Bullshit al oricărui job

Cum calculezi coeficientul Bullshit al oricărui job

29 august 2021

Multă lume crede că să ai un bullshit job înseamnă cevă rău. De fapt nu este aşa; oamenii care au joburi de genul ăsta se bucură de nişte vieţi grozave: sunt plătiţi foarte bine, muncesc foarte puţin si se bucură de respectul celor din jur, pentru că nimeni nu ştie cu ce se ocupă ei de fapt.

 

Multe joburi sunt clădite pe o componentă uriaşă de bullshit, şi asta nu este ceva rău. Bullshit-ul nu înseamnă minciună, înseamnă ce ne-am fi dorit să fie adevărat dacă lucrurile ar fi stat altfel. Deci e vorba despre speranţă. Bullshit-ul este ceea ce spunem când nu avem nimic de spus, deci este efortul de a umple vidul dintre cunoaştere şi ignoranţă. Bullshit-ul nu este un joc sau un hobby, este o muncă titanică de a susţine un întreg eşafodaj de simulacre. Bullshit-ul este un fel de-a fi.

 

Sunt unele joburi unde se vede de la o poştă că sunt pline de bullshit. Nu o să dăm exemple, în schimb o să discutăm despre cum poţi calcula coeficientul de bullshit din jobul tău.

 

Fundamentul a tot ceea ce ghidează universul fizic poate fi exprimat printr-o ecuaţie simplă formulată de Isaac Newton, căruia îi dorim multă sănătate şi putere de muncă şi un sincer "La mulţi ani". El zice aşa: F = M x A sau forţa egal cu masa multiplicată de acceleraţie. Adică, forţa a ceva este funcţie de cât de greu este acel ceva şi cât de repede acumulează viteză. 

 

Sper că nu v-am pierdut deja, staţi cu mine, o să merite. Mai întâi să ne gândim la cele trei elemente implicate în ecuaţia lui Newton: forţa, adică putere; masa, adică greutate; şi acceleraţia, adică viteză. Puterea ta este egală cu cât de greu eşti, tunată de cât de repede te mişti.

 

Cu lucrurile astea în minte, o să numim mai departe cu β coeficientul de bullshit al oricărui job.

 

Masa unui job (M) – ce face ca joburile să fie grele? Dacă ne uităm la joburi, asta ar trebui să fie numărul de ore pe care cineva este obligat să le investească pentru a duce la bun sfârşit sarcinile zilnice (le vom nota cu H); în orice job ai de-a face cu un anumit număr de abuzuri din partea managementului, a colegilor sau a clienţilor (le vom nota cu A); fiecare job vine cu anumite favoruri care îi sunt asociate  (notate cu F) si nu în ultimul rând salariul (notat cu $).

 

Putem exprima greutatea unui job astfel: 

M = (A x F x $) / H

 

Acceleraţia, de asemenea, este o funcţie relativ simplă, şi arată cât de repede avansează cariera ta de-a lungul timpului. Putem să o notăm cu G sau cu un număr de la 1 la 10.

 

Ecuaţia noastră finală arată de forma următoare:

 

β = [(A x F x $) / H] x G

 

Înlocuieşte în formula de mai sus valorile tale, şi dacă obţii un scor peste 100, înseamnă că ai un bullshit job cu adevărat, ocazie cu care îţi prezentăm felicitările noastre, căci cu siguranţă o duci grozav.

Alte articole