AI PĂRERI?

Îţi place de noi şi vrei să ne spui asta? 
Sau, dimpotrivă, crezi că suntem vai de capul nostru şi ţii morţiş să ajungă treaba asta la urechile noastre? 
Indiferent ce vrei să ne transmiţi, o poţi face la adresa de mai jos:

contact@corporatzia.ro

URMĂREȘTE-NE ȘI PE FACEBOOK!

ABONEAZĂ-TE 

Introdu adresa de email şi alătură-te
corporatziei pentru a fi mereu
la curent cu cele mai noi articole
ABONARE
ABONARE
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Ce să scrii colegilor în e-mailul de rămas bun

Ce să scrii colegilor în e-mailul de rămas bun

09 august 2021

Subiectul mail-ului – alege o variantă jucăuşă, dar totuşi puţin alarmantă. Probabil că şeful tău ţi-a anunţat deja plecarea, aşa că nu are rost să o arzi la modul dramatic. Nişte variante bune de subiect ar putea fi: „spre păşuni mai verzi”, „spre lacuri mai cristaline”, „înspre locuri mai însorite”.

 

Adresează-te colegilor cu o poreclă – dacă nu aveţi deja un nume consacrat cu care să vă referiţi la angajaţii firmei, varianta cea mai uşoară e să adaugi sufixul „-ers” la numele companiei. Să zicem că lucrezi la o companie care se numeşte Easytech, atunci îţi vei începe e-mailul cu formula „Dragi easytechers”.

 

Laudă-ţi colegii - începe menţionând cât de greu ai luat decizia de a pleca, mai ales că ai lucrat alături de o echipă incredibilă, awesome, cei mai buni, top of the top, spuma spumelor. Mulţumeşte-le pentru toate lucrurile grozave pe care le-ai învăţat de la ei, şi spune cu modestie că speri că şi tu i-ai învăţat câte ceva.

 

mişto de cineva – în fiecare echipă e cel puţin o persoană de care toţi fac băşcălie. Arată-le ce coleg cu spiritul umorului eşti, până în ultima clipă: “O să imi lipsiţi toţi foarte mult, mai puţin tu, Mihai”. Pune şi un smiley face, ca să fie clară gluma, în caz că Mihai e mai de la ţară.

Menţionează perioada petrecută în companie – e foarte important să aminteşti subtil perioada de timp petrecută la locul de munca, şi rolurile deţinute, astfel încât toţi să poată aprecia ce coleg de calibru ai fost tu: ”Îmi vine greu să cred că au trecut deja 3 ani. Îmi amintesc şi acum ziua în care m-am alăturat echipei ca Project Manager. De atunci, am trecut prin numeroase roluri, ca Delivery Manager şi ulterior Senior Delivery Manager, care m-au ajutat să cresc şi să învăţ foarte mult. Şi toate astea se datorează vouă”.

 

Numeşte perioada petrecută în firmă drept o aventură extraodrinară – menţionează toate echipele şi proiectele în care ai fost implicat, dar într-o manieră care să nu pară a laudă, chiar dacă tocmai asta e. Gândeşte-te la o listă cu toate contribuţiile tale notabile, însă deghizează-le subtil într-o amintire nostalgică, un fel de golden age al companiei.

Vorbeste despre “următorul capitol” – când vorbesti despre următorul tău rol este important să îl descrii cât poti de vag. Înfăşurat în aura asta de ambiguitate va prinde o notă de incredibil pentru care te vor invidia toţi colegii: “o să îmi urmez pasiunea pentru tehnologie”, “mă alătur revoluţiei transportului public”, “merg cu noile trenduri ale marketingului”. Lăsând lucrurile vagi şi misterioase o să ai un subiect de discutie la berea de rămas bun.

Lasă cât mai multe date de contact – e important să laşi cât mai multe date de contact, ca să dai impresia că tu chiar îţi doreşti să rămâi în legătură cu ei. Stai linistit, nu o să te caute nimeni, aşa că poţi să îţi treci numărul de telefon mobil, fix, şi cel puţin 2 adrese de email. Adaugă profilul de Facebook şi LinkedIn, dar nu îţi actualiza încă profilul cu noul rol, nu vrei să pari foarte nerăbdător.  Dacă te muţi în alt oraş / ţară lasă-le adresa şi spune-le că îi astepti în vizită dacă vreodată trec pe acolo, şi că berea e din partea ta.

Precizează că sfârşitul nu e aici – spune că acesta nu e un goodbye, că rămâi la un e-mail sau telefon distanţă şi ca esti convins că drumurile voastre se vor mai intersecta. Deşi nu mai sunteţi colegi, sunteţi în continuare prieteni.

Alte articole